Frisian Sailing Company

Uw verblijf op De Vrouw Dina

DVD

     
      
     

Vrouwe Dina-1

De De Vrouw Dina is een karakteristieke zeetjalk die zeer goed geschikt is voor avontuurlijke zeiltochten op de Waddenzee en het IJsselmeer. 

Tijdens het zeilen kunt u gebruik maken van de gezellige roef, daardoor gaat de salon naadloos over in de ruime kuip. Ook bij wat minder weer bent u zo direct bij het zeilen betrokken en geniet u van het uitzicht en de prachtige luchten.

De minimale groepsgrootte op de De Vrouw Dina is 6 volwassenen. Wanneer de groep niet wil helpen bij het zeilen, verzoeken we u dit bij boeking aan te geven. We nemen dan een extra matroos mee, zodat er ook onder zeil gevaren wordt met een lager aantal actieve deelnemers. De kosten hiervoor worden u op aanvraag verstrekt.

Zeilen op de De Vrouw Dina

De Vrouw Dina-04 XL

Thuishaven van de De Vrouw Dina gedurende het seizoen is Enkhuizen. U bent vanaf hier in korte tijd op de Waddenzee. Zelfs in een weekend kan bij geschikte weersomstandigheden naar Texel gezeild worden.

Bij langere tochten zijn er vele mogelijkheden, zoals de route langs meerdere Waddeneilanden. Of op het IJsselmeer langs verschillende pittoreske kustplaatsjes, zoals Edam, Medemblik, Workum, Hindeloopen en Urk.

Zeilen op de De Vrouw Dina betekent een actief verblijf aan boord. Maar er blijft nog genoeg tijd over om te luieren aan dek en te genieten van de rust en de ruimte tijdens het zeilen, het geluid van het opspattend water langs de romp, de ruisen van de wind in de zeilen. En wat is er unieker dan 's morgens vroeg met een kop koffie of thee de zon te zien opkomen boven het water. Of 's avonds bij een goed gesprek de zon langzaam in het water te zien zakken.

Aan boord van de De Vrouw Dina maakt u onbetaalbare herinneringen!

Bekijk hier het vaargebied

Indeling

Klik op de afbeelding om te vergroten
Klik op de afbeelding om te vergroten

Via een trap komt u in de lichte en ruime salon. Hier staat aan weerszijde een tafel met banken. De indeling is flexibel; mocht u een andere opstelling wensen, is dit geen probleem. De Vrouw Dina beschikt over een moderne en complete keuken met vierpits fornuis, een oven, koelkast, vriezer en een afwasmachine. Het schip is voorzien van centrale verwarming.

Het schip beschikt over zes tweepersoons hutten met elke hut een eigen douche en toilet. Bij aankomst aan boord zijn de bedden opgemaakt en liggen de handdoeken klaar.

Door de flexibele indeling van de salon, de hutten met eigen douche en toilet en de hoge relingen is De Vrouw Dina uitermate geschikt voor zeiltochten met bedrijven, families en vrienden. We organiseren ook graag uw catering, vraagt u naar de mogelijkheden!

Faciliteiten De Vrouw Dina

Geschiedenis van De Vrouw Dina

De kiel van zeetjalk De Vrouw Dina werd gelegd in 1897. Vanaf haar vroegste jeugd bracht de schipper, Simi Koornstra, haar vakanties en weekenden door aan boord van dit schip, toen nog 'De Onrust' genaamd. In 2003 werd het schip in vervallen staat teruggevonden en met vereende krachten in een aantal jaar tijd gerenoveerd naar de huidige staat. Vanaf 2009 vaart het schip weer met gasten.

Persoonlijk contact
logo-mail
Faciliteiten
Blank 1400 x 200
  • 6 comfortabele hutten
  • Privé-badkamer in iedere hut!
  • Modern interieur
  • Lichte salon met open keuken
  • Voldoende zitgelegenheid aan dek

Vergelijkbare schepen

De Onderneming

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13

De Onderneming

Paviljoentjalk - Lemmer
20
13
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16
Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Sterrenwind

Sterrenwind

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Sterrenwind

Tweemastklipper - Lemmer
40
28